T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BARTIN / MERKEZ - Şehit Ahmet Seçen Rehberlik ve Araştırma Merkezi

2022 LGS-YKS TERCİH DANIŞMANLIĞI SÜRECİ

2022 LGS sonuçları bilindiği üzere bugün açıklandı. Bakanlığımızın yayınlayacağı tercih klavuzu doğrultusunda tercih danışmanlığı birimlerimiz kurumumuzda hazır olacak ve kendi çalışma planlarına göre hizmet vermeye başlayacaklardır. 

2022 LGS-YKS Tercih Danışmanlığı Süreci Hakkında Bilinmesi Gerekenler

1. Kurumumuzda kurulacak olan tercih danışmanlığı birimleri hem EBA üzerinden online hem de kurum içerisinde yüz yüze hizmet verecektir.

2. Kurumumuzda yüz yüze tercih danışmanlığı hizmeti almak isteyen öğrencilerimizin gelmeden önce randevu almaları, beklememeleri açısından kendi yararlarına olacaktır.

3. LGS tercihlerinde sorumluluk veli ve okul müdürlüklerindedir. Tercihler veli ya da okul idareleri tarafından sisteme girilecektir. Kurumumuzda psikolojik danışmanlarımız/rehber öğretmenlerimiz tarafından sisteme tercih girme işlemi yapılmayacaktır.

4. YKS tercih sorumluluğu tamamen bireyin kendisine aittir. Birim çalışanlarımız yalnızca tercih danışmanlığı yapacaklardır, sisteme tercih girişinde bulunmayacaklardır.

5. Psikolojik danışman/rehber öğretmen olmayan okullarımız kurumumuz rehberlik ve psikolojik danışma birimi çalışanlarımıza tanımlanacak, çalışanlarımız tercih sürecinde okullarımıza yönelik planlama yapacak ve EBA üzerinden tercih danışmanlığı hizmeti verilecektir. 

6. Öğrenciler/mezunlar/mezuna kalanlar MEB'e bağlı her hangi tercih danışimanlığı biriminden ücretsiz olarak faydalanabilir.

7. Bartın RAM olarak tercih danışmanlığı hizmetimiz yalnızca EBA'da tanımlanan öğrencilere yönelik değil hizmeti almak isteyen herkese yöneliktir.30-06-2022

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 30.06.2022 - Güncelleme: 30.06.2022 14:14 - Görüntülenme: 413
  Beğen | 0  kişi beğendi