BARTIN / MERKEZ - Şehit Ahmet Seçen Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Ock

BAKANLIĞIMIZ ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ UZMANLARI TARAFINDAN İLİMİZDE GÖREV YAPAN 23 PSİKOLOJİK DANIŞMAN/REHBER ÖĞRETMENE "TRAVMA SONRASI GRUP TEMELLİ MÜDAHALE POGRAMI" EĞİTİMİ VERİLDİ.

Ock

Psikolojik danışmanı olmayan okullarımızdaki birinci dönem seminerlerimizi tamamladık.  İkinci dönem seminerlerimiz daha sonra planlanacaktır.

Ara

İlimizde bulunan İl Özel İdaresi Mustafa Aydede Anaokulu velilerine kurumumuz psikolojik danışamanı tarafından "Ebeveyn Tutumları ve Aile İçi İletişim" konulu seminer düzenlendi. Seminerde ebeveyn tutumları, ailede iletişim önemi ve çocuk üzerindeki etkileri gibi konular hakkında bilgilere ve etkinliklere yer verildi. Seminerde velilerimiz de ebeveyn tutumları ve çocuklarla iletişim ile ilgili sorularını sorma fırsatı buldu.

Ara

Kurumumuz özel eğitim öğretmenlerinden Sevcan UZUNPINAR ve Selda YÖNTEM ilimizde bulunan okul öncesi öğretmenlerine yönelik "Okul Öncesinde Özel Eğitim" konulu seminer gerçekleştirdi.  Seminerde okul öncesi dönemdeki öğrencilerde karşılaşılabilecek yetersizlik türleri, okul öncesi dönemde özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin fark edilmesi ve özel eğitime ihtiyacı olan bireylere yönelik yapılabilecek etkinlikler hakkında bilgiler verildi. Seminerde okul öncesi öğretmenlerimiz de özel eğitim ile ilgili soruları sorma fırsatı buldu.

Ara

Psikolojik danışmanı/rehber öğretmeni olmayan okullarımızda yaptığımız seminerler kapsamında bu hafta Arıt İlkokulu, Arıt Şehit Necdet Orhan YBO, Arıt ÇPAL, Hasankadı İlkokulu, Hasankadı MTAL, Hasankadı İmam Hatip Ortaokulu, Gürgenpınarı İlkokulu ve Gürgenpınarı Ortaokullarında seminerlerimizi gerçekleştirdik.